Det er mindre enn 100 dager igjen, og planleggerne jobber overtid for å få alt på plass — mens de to forlovede selv holder lav profil.

Hoffet ved Buckingham Palace holder sine ansatte i stramme tøyler og sier minst mulig. Samtidig fylles Londons suvenirbutikker opp med tallerkener, keramikkrus, bøker og alskens krimskrams med kongelige motiver.

Samlere kan selvsagt bestille disse varene over internett. Men på kongefamiliens nettsted blir mulige kunder høflig gjort oppmerksomme på at de må regne med en ventetid på opp til tre uker før leveransen kommer, så stor er etterspørselen.

Diana

Romantikerne drømmer seg tilbake til 1981, da tronarvingen prins Charles giftet seg med Diana Spencer i det som alltid er blitt beskrevet som et drømmebryllup. Realistene påpeker at det ekteskapet endte med skilsmisse - og Dianas liv i en tragisk ulykke.

— Der jeg kommer fra, er dette en stor begivenhet, sier Frank fra New Zealand om den forestående vielsen. - Jeg vurderer å kjøpe en bok, så jeg kan lese meg opp og fortelle barna om det, tilføyer han.

— Det kommer til å bli kjempegøy, tror Astrid, som er norsk og bor i London. - Foreldrene mine kommer over til London, og vi skal feire foran fjernsynet, forteller hun mens hun putter en flaske champagne i handlekurven.

Deltar

Hovedpersonene Kate og William har knapt vært sett offentlig siden november, da det offisielt ble kunngjort at de hadde forlovet seg. Men ifølge nyhetsbyrået DPA sies det at begge to deltar aktivt i forberedelsene til bryllupet.

William gjør aktiv tjeneste i det britiske flyvåpenet RAF, som redningsflyger med base i det nordlige Wales. Kate bruker tiden på samvær med familien, heter det offisielt, mens det mer uoffisielt hevdes at hun først og fremst blir skjermet for pågående fotografer.

Den høytidelige vielsen skal skje 29. april klokken 11.00 norsk tid i Westminster Abbey i London. Bruden skal kjøres til kirken i bil, men etter at Kate og William har gitt hverandre sitt ja, går turen tilbake til Buckingham Palace i hestetrukket vogn.

HO