Utviklingen i Madeleine-saken rystet Storbritannia fredag. Men selv om Madeleines mor nå har status som mistenkt, nekter britene å tro at foreldrene er skyldige i noe som helst.

Den siste utviklingen i Madeleine-saken var på alle britiske avisers førstesider fredag morgen, etter at Kate McCann hadde vært inne til et elleve timer langt avhør hos Algarve-politiet torsdag.

«Meningsløse rykter»

Men fremdeles karakteriseres påstander om at foreldrene selv skal være skyldige i datterens forsvinning som meningsløse rykter.

Madeleines far Gerry McCann er skotsk. Han er medisiner og godt kjent blant mange skotter. I sommer var han i Skottland i forbindelse med kampanjen for å skape oppmerksomhet om Madeleine-saken.

På gata i den skotske hovedstaden Edinburgh var derfor den dramatiske utviklingen i saken et hett samtaleemne fredag. Folk nekter å tro at foreldrene på noen måte kan være skyldige i Madeleines mulige dødsfall. Mange karakteriserer dem som”den stakkars, hardt prøvede familien”.

Politiet taus

Den skotske utgaven av storavisen The Sun går hardt ut på lederplass fredag mot det portugisiske politiet og mener portugisiske aviser har blitt oversvømmet av rykter og insinuasjoner fordi politiet har vært så tause i saken.

I lederen heter det at dersom politiet nå nok en gang er ute på fisketur, bør det virkelig skamme seg.