Flere av pakistanere har anklaget greske og britiske myndigheter for tortur og kidnapping. Både britiske og greske myndigheter har lenge avvist anklagene.

Men britiske embetsmenn søndagsavisen The Observer har snakket med innrømmer nå at britiske agenter deltok i avhørene. De insisterer imidlertid på at britene ikke deltok aktivt i pågripelsene, avhørene eller den påståtte mishandlingen av fangene.

Sjefen for MI6 i Athen og to av hans kolleger er kalt tilbake til London. Det er ventet at de vil bli stilt spørsmål om de var vitne til at greske etterretningsoffiserer mishandlet pakistanerne. I henhold til britisk rett er agenter forpliktet til å melde fra om ethvert tilfelle av mishandling eller tortur de er vitne til.

Det britiske utenriksdepartementet hevder at de nye opplysningene ikke strider med utenriksminister Jack Straws tidligere uttalelser. En talsmann sier at Straw bare avviste at britiske agenter hadde deltatt aktivt i pågripelser, avhør eller mishandling av mistenkte i Hellas og at man aldri sa noe om agentene var til stede som observatører.

Pakistanernes anklager om tortur har imidlertid blitt svekket de siste dagene. Snarere enn tortur skal det i verste fall dreie seg om slag og trusler. Gresk påtalemyndighet har satt i gang gransking og lover å bringe sannheten på det rene.