— Det er bare én Gud og Muhammed er hans profet, ropte nærmere 250 demonstranter i den sunnimuslimske opprørsbyen Falluja vest for Bagdad.

Demonstrantene satte fyr danske produkter etter fredagsbønnen, og skal også ha gjort det samme med norske produkter. Det er ikke kjent hvilke norske produkter det var snakk om.

Krever boikott - Vi er moskeenes by og vi krever at alle arabiske land må boikotte danske varer, lød teksten på et av demonstrantenes bannere.

Imam Abdul Hameed al-Jumaili i al-Farqan-moskeen i Fallujah, kom også med harde utfall mot Danmark og Norge.

— Jeg oppfordrer alle arabiske land om å kalle hjem sine ambassadører fra disse to landene, sa imamen etter fredagsbønnen.

... og tiltak Også i Basra i det sjiamuslimske Sør-Irak var det demonstrasjoner der det ble brent danske flagg og varer, og ropt antidanske slagord etter fredagsbønnen.

Tidligere i uka oppfordret sjiamuslimenes religiøse leder, storayatolla Ali al-Sistani, danske myndigheter til å sette i verk tiltak mot dem som i hans øyne krenker profeten Muhammed.

— Ayatollaen ber den danske regjering om å sette inn tiltak mot dem som med viten og vilje går inn for å skade profetens stilling, sa en talsmann for Sistani.