Bortsett fra de to venstrepartiene er det politiske Norge samstemt i støtten til søndagens angrep. Både Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti stiller seg bak regjeringen.

Statsminister Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse søndag kveld at Norge støtter aksjonen.

— USA utøver en soleklar rett til å slå tilbake, sa Stoltenberg.

Utenriksminister Thorbjørn Jagland sier til NTB at angrepet var ventet og nødvendig og viste til at aksjonen har bred internasjonal støtte, samtidig som det har et klart grunnlag både i FNs sikkerhetsråd og i folkeretten.

Økt frykt

SVs Kristin Halvorsen mener angrepet søndag virker "lite klokt". Hun frykter ustabilitet i hele området og at angrepet vanskeliggjør den langsiktige internasjonale enigheten om bekjempelse av terrorisme.

— Dessuten frykter jeg ny rekruttering til terrororganisasjoner, sier Halvorsen til NTB.

RV-leder Aslak Sira Myhre fordømmer angrepet og mener at krig ikke er svaret på terroren mot New York og Washington.

Statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik (KrF) stiller seg bak angrepet, som virker å være målrettet, mot terroristbaser i Afghanistan.

Solidaritet

— Norge må vise solidaritet med USA etter det grufulle terrorangrepet mot landet den 11. september, sier Bondevik som legger til at han ikke er overrasket over angrepet.

Høyre-leder Jan Petersen er uforbeholden i sin støtte.

— Norge har stilt seg beredt til å være solidarisk med USA i denne vanskelige utfordringen vi har fått fra terroristene. Denne støtten er det all grunn til å understreke på nytt, sier Petersen.

Carl I. Hagen gir også sin fulle støtte til angrepet, men mener Norge har vært alt for forsiktige når det gjelder humanitær hjelp.

— Norge er i en økonomisk situasjon som tilsier at vi bør bidra med mer på det feltet, sier Hagen.