Ifølge Danmarks Radio førte brannen i N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding til to kraftige eksplosjoner.

Ifølge Danamrk Radio er en brannmann omkommet. 10 til 15 personer er kommet til skade i forbindelse med voldsomme eksplosjoner. Omkring 15-20 rekkehus står i flammer.

Kolding Politiets pressetalsman sier til Danmarks Radio at situasjonen på stedet ikke er under kontrol, og at stedet er å betrakte som katastrofeområde. 2000 skal ha blitt evakuert.

I følge Danmarks Radio var det nok en eksplosjon i fabrikken rett før klokken 1800. Kort tid før eksplosjonen hørtes en luftalarm.

Danmarks Radio melder at et helikopter fløy tidligere i ettermiddag over området for å få et overblikk på situasjonen. Det er slått katastrofealarm på sykehusene i Kolding og Odense Universitets Hospital. Deler av byen er uten strøm og telefonnettet er overbelastet.

På grunn av tett røyk har DSB innstilt all togtrafikk mellom Kolding og Lunderskov, og satt inn buss på strekningen.

De to eksplosjonene tidligere i ettermiddag skjedde i den ene kontaineren og i selve fabrikken.

Gir opp

Klokken 16.30 startet tilbaketreningen av mannskaper, ambulanser og slukningskjøretøy, på grunn av eksplosjonsfare.

Brannmannskaper fra Fredericia og Vejle og Beredskabsstyrelsen i Haderslev er på stedet.

Lytt på radioen!

Ifølge Danmarks Radio har Beredskabsstyrelsen sendt ut en evakueringsmelding nå i ettermiddag:

"Beboerne inden for Holbergsvej, Jernbanelinien, Topasvej, Hylkevænget, Godthåbsvej ud til Plovfuren i Kolding. Alle — ubetinget alle - beboere skal forlade hjemmet straks og søge til familie og venner.

I nødstilfælde søg til Ålykkeskolen.

Lyt til kanal 94, Radio Syd og TV/Syd."

Eksplosjoner

Tidligere i ettermiddag deltok 30 brannmannskaper i slukningsarbeidet og ved 16-tiden var brannen ikke under kontroll. 12 ambulanser var da på stedet.

Ifølge Danmarks Radio var det tett røyk rundt fabrikken. I bakgrunnen kunne man høre fyrverkeri som smalt. Flere ganger var det eksplosjoner som overdøvet reporterens stemme.

— Vi evakuerer av hensyn til beboernes sikkerhet, for vi vet ikke hva røyken inneholder, sa pressetalsmann H.O. Sørensen i Kolding Politi til Danmarks Radio ved 16-tiden.

Foto: Claus Fisker/SCANPIX