Politiet fikk melding om brannen klokken 14.48. Vel en halvtime etter var brannen slukket, melder blant annet Sveriges Radio, som siterer en politikilde. Opplysningen er imidlertid ikke bekreftet.

Øyenvitnet Björn Grinder sier til nyhetsbyrået TT at folk strømmet ut av skipet. Ifølge andre øyenvitner skal enkelte passasjerer også ha hoppet i vannet på grunn av brannen.

To røykskadde

Mannskap fra fem brannstasjoner ble sendt til kaia der skipet ligger. Ifølge brannmester Mats Gertsson har to personer fått røykskader. Ellers er det ikke meldt om personskader.

— Brannen er på dekk 3, ifølge en passasjer som jeg møtte utenfor skipet, sier Björn Grinder.

En rekke ambulanser og brannbiler ble sendt til stedet, og røykdykkere tok seg inn i skipet.

Har hatt problemer før

Passasjerskipet M/S Zenith ble bygget i Tyskland i 1992, og det er registrert på Malta. Skipet er 208 meter langt og har plass til 1.700 passasjerer, ifølge nettstedet fartygsfakta.se.

I mai i år gikk skipet på grunn utenfor København. I fjor rente Zenith inn i et gresk skip ved Pireus i Hellas i forbindelse med fortøyning. Ingen personer kom til skade, men skipet fikk materielle skader.

Camilla Strümpel, kommunikasjonssjef ved Stockholms havn, sier at de fleste av passasjerene var i land da brannen startet.

— Skipet ligger ved kai, redningstjenesten er her, men det er ingen dramatikk, sier hun.

Røykdykkere

Mange personer, både passasjerer og skuelystne, samlet seg på kaia for å finne ut hva som hadde hent. Ifølge brannmannskapene var det til dels kraftig røykutvikling inne i skipet, men ingen røyk var å se fra utsiden.

Brannvesenet vet ikke hvor røyken kom fra.

— Vi prøver nå å finne ut hvor brannen er ved hjelp av røykdykkere. Det er et klassisk problem om bord på skip at røyken kommer fra flere steder, og at det er vanskelig å finne det som brenner, sier Gertsson.