Men de insisterer på at han må stilles for retten for krigsforbrytelser som et ledd i forsoningsprosessen i regionen, og ikke bare for korrupsjon og maktmisbruk mot det serbiske folket.

Bosnias utenriksminister Zlatko Lagumdzija uttalte at arrestasjonen vil være første skritt i prosessen for å gravlegge nasjonalistideologien som har forgiftet Balkan-regionen.

Bosnia ble hardest rammet av Milosevics forsøk på å danne et Stor-Serbia i alle deler av det tidligere Jugoslavia der det bodde serbere. 200.000 mennesker mistet livet i krigen i Bosnia mellom 1992 og 1995.

Også ledende kroatiske politikere sa at Milosevic må stå til rette for krigsforbrytelsene for at det serbiske folket skal akseptere hvilke forbrytelser som ble begått i deres navn.

Statsminister Ivica Racan sa at forvirringen i forbindelse med forsøkene på å arrestere ham, viser at det var langt lettere å fjerne ham fra makten enn å overbevise serberne om at hans politikk også må oppgis.

Kroatias president Stipe Mesic sa i en kommentarartikkel i New York Times torsdag at det ikke var nok å fjerne Milosevic fra makten. Serbia må også ta på seg ansvaret for sin opptreden.

(NTB) Les også: Milosevics folk vil forsvare ham til døden