– De ble begge løslatt etter mekling av stammeledere og andre innflytelsesrike mennesker. De er ved god helse, sier guvernør Shalizai Didar og legger til at det ikke er betalt løsepenger.

– Vi er takknemlig overfor innbyggerne i Saangar. De lovte Kunar-myndighetene at de aldri vil slippe fienden til der, og de holdt sitt løfte, sa han.

En tjenestemann som ønsket å være anonym, sa at delstatsregjeringen hadde lagt sterkt press på stammelederne for å sørge for at de to ble satt fri.

– Stor feil

De to var på vei til en landsby i Watapour-provinsen i det østlige Afghanistan der sivile ble drept i et NATO-angrep for to uker siden, da de forsvant, opplyste en talsmann for provinsmyndighetene, Shah Wasi Mangal, onsdag.

– Jeg kan bekrefte at en tysk journalist og hans tolk er bortført. De begikk en stor feil da de reiste dit uten å informere oss, sa guvernør Didar da bortføringen ble bekreftet.

Samtidig påtok Taliban seg ansvaret for kidnappingen.

– Vi har bortført dem, og våre ledere skal senere avgjøre deres skjebne, sa den angivelige Taliban-talsmannen Qari Is’haq på telefon. Is’haq har tidligere ringt til mediene om andre Taliban-aksjoner.

Flere lokale talsmenn sa de to ble kidnappet i et hus i den østlige delen av Afghanistan tidlig onsdag morgen.

Stern

Journalisten kan være Christoph Reuter, som arbeider for det tyske magasinet Stern, sier en talskvinne for tidsskriftet.

– Vi er svært bekymret for vår kollega, og vi prøver å få kontakt med ham, sa Isabelle Häsler.

Reuter, som snakker arabisk og har dekket Afghanistan og Irak lenge, var på ferie i landet og hadde sendt hjem flere reportasjer.

Det har vært en bølge av kidnappinger i Afghanistan den siste tiden. Taliban har påtatt seg ansvaret for bortføringen av 23 sørkoreanere og to tyske ingeniører.