— Kyllingene ble borte natt til lørdag, men alle våre katter var inne den natten, de slapp ikke ut før klokken 14 på lørdag. En time etter at Pusi gikk ut, hadde naboen skutt og drept henne, forteller Are Sæterstøl.

Kattungene, som fremdeles er blinde, ble plutselig morløse. Sæterstøl og samboeren Charlotte Andresen må nå mate de små nøstene selv, og håper de skal klare å holde liv i dem.

- Kan en bare skyte en annens dyr?

I en banankasse kledd med varmepledd og en varmeflaske oppi kravler fem blinde kattunger rundt og skriker på mor og mat. Også kattefar, Tigi, leter etter kattungenes mor, men finner henne ikke.

— Vi slapp henne ut lørdag ettermiddag, og begynte å lure da hun ikke kom tilbake, hun pleier ikke være lenge unna kattungene. Men hun kom ikke da jeg ropte, forteller Charlotte Andresen.

Litt senere ringte en nabo til dem og fortalte at en annen nabo hadde skutt Pusi.

— Folk kan jo ikke skyte en katt helt vilkårlig, sier Andresen.

Nå må paret stå opp for å mate kattene hver tredje time for at de skal overleve.

— Vi håper at alle kattungene skal overleve, sier Are Sæterstøl.

Et par av dem har de tenkt å beholde selv. Fra før har de Tigi, kattungenes far og en annen kattunge på et halvt år. Og så Pusi da.

— Jeg ringte og spurte hvorfor han hadde skutt katten vår, og da sa naboen at han hadde sett den utenfor løen sin. Men har han tenkt å skyte alle kattene i nabolaget fordi noen har tatt kyllingene hans? Det er mer sannsynlig at et en røyskatt har tatt dem enn en katt, sier Sæterstøl.

Vil anmelde saken

Han vil nå anmelde kattedrapet, men fikk opplyst av politiet at dette ikke var noen straffesak, den var kun snakk om en erstatningssak.

— Katter og hunder betyr mye for dem som har dem. Er det lov å skyte andres dyr? spør nå Charlotte Andresen.

Politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon understreker at det ikke er lovlig å ta loven i egne hender og drepe andres kjæledyr.

— Dette er både tullete og ulovlig, sier han.

— Hender det at dere etterforsker slike saker?

— Hvis vi får inn anmeldelser på dyremishandling tar vi selvsagt det alvorlig, sier politioverbetjenten.

Naboen innrømmer til Bergens Tidende at han har skutt katten.

— Jeg har frittgående høns i fjøset, og katter har gått inn og spist kyllingene mine siden i sommer. Dette er ikke noe som bare har skjedd den natten kattene var inne, forteller han.

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Jan M. Lillebø
FIKK PLUTSELIG OMSORGSANSVAR: Are Sæterstøl er opprørt over at naboen skjøt katten hans. Nå prøver han og samboeren etter beste evne å ta vare på de åtte dager gamle kattungeneselv. Det betyr nattevåking med mating hver tredje time.
Jan M. Lillebø