Mannen, som var passasjer i flyet, er pågrepet.

Det var lørdag ettermiddag mannen truet med å bombe SAS-flyet som kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hadde satt seg i.

Både kronprinsparet og de øvrige passasjerene ble evakuert fra flyet, og kronprinsparet ble i all hast kjørt vekk fra flyplassen Kastrup i København.

– Under kontroll Mannen som kom med truslene, er pågrepet, opplyser dansk politi.

– Vi er nå i ferd med å undersøke flyet med bombehunder, men alt er under kontroll, og vi venter ikke at vi vil finne noe, sier vaktsjef Mads Firlings ved politiet i København til Ekstrabladet.dk.

Mannen som er pågrepet, er en passasjer som var om bord i flyet, sier politiet. Mannen er siktet for å stå bak truslene.

Det var lørdag kveld uvisst om flyet ville komme seg på vingene.

Klima Under USA-reisen skulle kronprins Frederik og kronprinsesse Mary rette søkelyset mot klimatoppmøtet i København i desember.

Målet er at verdenssamfunnet under dette møtet skal enes om en klimaavtale som skal gjelde for perioden etter Kyotoprotokollens utløp i 2012.

Kronprinsparets besøk skulle etter planen starte i Chicago, hvor en klima— og energikonferanse nå går av stabelen. Her skulle kronprinsparet blant annet bli introdusert for noen av de grønne tiltakene som er iverksatt i Chicago.

Chicago har blant annet forsøkt å fremme plantevekst på de mange hustakene i byen, og mange tusen kvadratmeter med hustak er nå dekket med grønt i byen, deriblant taket på rådhuset.

TRUET: Mannen som kom me bombetrusselen mot kronprinsparet Frederik og Mary, pågrepet.
scanpix (arkiv)