Bombehunder har gjennomsøkt bygningene uten å finne noen eksplosiver. Evakueringen ble avblåst klokken 18.32, melder Jyllands-Postens nettutgave.

Snakket engelsk

Trusselen ble ringt inn til avisens sentralbord klokken 17.10. Mannen som ringte skal ha sagt at avisen ville bli sprengt i luften, sannsynligvis fordi den har trykket tegninger av muslimenes profet Muhammed.

Det var en engelsktalende mann som ringte inn trusselen.

Redaksjonens lokaler i Århus og København ble tømt for folk, totalt rundt 350 personer var evakuert. Ifølge Ekstrabladet sperret politiet av veien utenfor avisens hovedkontor i Århus.

Lydopptak

Fire busser ble rekvirert, slik at medarbeiderne kunne få et sted å oppholde seg i vinterkulden, melder Jyllandsposten. Avisen opplyser videre at den har et lydopptak av trusselen, som politiet nå vil analysere.

Avisen er blitt møtt med massiv kritikk og trusler om vold etter å ha trykket karikaturtegninger av muslimenes profet. Også det kristne, norske tidsskriftet Magazinet har trykket tegningene.

Bombetrusselen kom etter at en militant irakisk gruppe oppfordret til angrep på danske og norske mål i forbindelse med Muhammed-striden.

Jyllands-Posten