Angrepet utløste en brann på flyplassen, som ligger ved Rafah på grensa til Egypt, lengst sør på Gazastripen. Angrepet var gjengjeldelse for et palestinsk angrep på en israelsk buss tidligere onsdag.

Etter angrepet sendte Israel flere krigsfly over Gazastripen og Vestbredden, og tidligere på kvelden ble blant annet en politibygning i nærheten av Yasser Arafats kontorer i Gaza bombet.

Ødela rullebanen

Det er ikke første gang Israel setter inn skytset mot den palestinske flyplassen på Gazastripen. I forrige uke ødela israelske styrker rullebanen på flyplassen ved Rafah.

Ødeleggelsen av palestinernes mest prestisjefylte prosjekter er revansj for flere selvmordsangrep utført av palestinske militante, som kostet 26 israelere livet.

Flyplassen, som ble åpnet i 1998, er blitt brukt av palestinernes president Yasser Arafat. Det var også kommersielle flygninger ved flyplassen inntil den ble stengt etter at det palestinske opprøret tok til i september i fjor.

ANGREPET IGJEN: Flere bygninger i Rafah fikk store skader da israelske kamphelikoptre angrep byen 8. desember. Onsdag kveld bombet israelske krigsfly flyplassen utenfor byen.
Foto: Reuters/Scanpix