Pressefolk i byen meldte om intens luftvernild. Ifølge disse kildene skal flyene ha passert over Kabul minst to ganger.

— Vi hørte én høy eksplosjon og lyden av flere fly, men det hørtes ut til at de holdt svært stor høyde, fortalte en av nyhetsbyrået AFPs medarbeidere.

Amerikanerne angrep også mål rundt byene Herat og Shindand vest i Afghanistan og Jalalalabad øst i landet. Her skal målene ha vært stillinger som kontrolleres av den regjerende Taliban-militsen.

Kandahar

I morgentimene onsdag fløy amerikanske fly også over Talibans høyborg Kandahar sør i Afghanistan. Flyene ble møtt av hard luftvernild, sa en talsmann for regimet, som ikke opplyste om flyene hadde angrepet mål på bakken.

— Fire eller fem fly er i bevegelse over byen, sa en tjenestemann i utenriksdepartementet i Kabul. En innbygger i området fortalte på telefon til nyhetsbyrået AFP at han hadde hørt tre drønn som kunne være eksplosjoner på flyplassen utenfor byen.

En amerikansk talsmann bekreftet ifølge fjernsynskanalen CNN at bakkemål i Kandahar-området var angrepet. Byen regnes av mange som den regjerende islamistiske militsens åndelige hovedstad.

Flyplassen

Målet for angrepet mot Kabul så ut til å være flyplassen nord for hovedstaden.

— Etter den første angrepsbølgen ble det en pause, og så kom flyene igjen, men vi hørte ikke flere store eksplosjoner, sa AFPs medarbeider.

Sporlysskudd fra luftvernbatterier lyste opp nattehimmelen over Kabul. Men angrepet var ikke like intenst som de to foregående kveldene, og ifølge amerikanske tjenestemenn vendte flere fly tilbake uten å ha sluppet bomber eller avfyrt raketter.

Kort etter at mørket falt på tirsdag kveld, ble strømforsyningen i Kabul brutt. Dette har skjedd hver kveld siden flyangrepene mot den afghanske hovedstaden ble innledet søndag kveld norsk tid.

Luftherredømme

USAs president George W. Bush framholdt tirsdag at amerikanerne nå har sikret seg luftherredømme over Afghanistan. Den amerikanske presidenten sa imidlertid ingenting om hvorvidt bakkestyrker vil bli satt inn i kampen mot terroristlederen Osama bin Laden.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld sa at amerikanerne og deres britiske allierte, som deltok i første fase av luftoffensiven, har rammet alle det afghanske Taliban-regimets flyplasser unntatt én. Nå kan flyangrepene pågå døgnet rundt, framholdt han.

Men ifølge Talibans Pakistan-ambassadør Abdul Salam Zaeef har amerikanerne ikke fått has på bin Laden. Han er i live, og skjuler seg på et trygt sted i de afghanske fjellene, sa ambassadøren ifølge AFP onsdag morgen.