– Det ble sprengt en liten bombe utenfor porten til den norske ambassaden i Katmandu klokken 20.08 lokal tid. Ingen ble skadd i eksplosjonen, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Anders Rikter til NTB.

Eksplosjonen skjedde over seks timer etter at ambassaden stengte for dagen og den skal heller ikke ha ført til materielle skader.

Fant brev

Et brev til ambassaden antyder at norsk støtte til fredsprosessen i Nepal kan ligge bak bombeeksplosjonen.

– Det ble funnet et brev i nærheten som antydet at motivet for aksjonen var den aktive støtten og rollen som den norske regjeringen har til fredsprosessen i landet, sier Rikter.

Bombeaksjonen etterforskes nå av lokalt politi. Utenriksdepartementet ønsker ikke å opplyse om spesielle personer eller grupper har påtatt seg ansvaret for aksjonen. En av grunnene er at man uansett ikke kan vite med sikkerhet om det er avsenderen av brevet som har stått bak en slik aksjon.

Ingen reiseråd

Rikter ønsker ikke å opplyse om bomben var rettet mot bestemte personer ved ambassaden.

– UD ser alvorlig på dette og følger opp saken. Vi har innført ekstra sikkerhetstiltak, men jeg ønsker ikke å gå inn på disse, nettopp av hensyn til sikkerheten til de ansatte, sier Anders Rikter.

Norge har ingen reiseråd for nordmenn som planlegger å reise til Nepal eller som allerede er der. Nordmenn blir i første omgang ikke bedt om å ta spesielle forholdsregler.

– Men norske turister til området må gjerne ta kontakt med ambassaden for å høre hva de skal gjøre. De må gjerne registrere seg, enten på e-post, eller når ambassaden åpner igjen på mandag, sier Rikter. (©NTB)