En kvinne med en ryggsekk tok seg inn i restauranten Imbir i sentrum av byen onsdag kveld og truet med å sprenge stedet i luften, ifølge russisk TV. Hun skal ha forsøkt å flykte da sikkerhetsvaktene på restauranten ville gjennomsøke ryggsekken. Kvinnen ble imidlertid pågrepet, og ryggsekken skal ha blitt kastet ut i gaten. Politiet sperret deretter av området. Flere ambulanser og politibiler var raskt på stedet, og folk ble advart mot å gå ut i gatene.

Slengt flere meter

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået AFP at en politirobot behandlet sprengladningen fem ganger før en ekspert fra FSB fant det trygt å nærme seg ryggsekken.

Da eksperten, som hadde på seg skuddsikker vest, bøyde seg ned ved sprengladningen, eksploderte den. Bombeeksperten ble slengt flere meter vekk og vinduer knuste i nabohusene.

Politiet opplyser at sprengladningen inneholdt 2 kilo TNT. Den kraftige bomben gjorde at bombeeksperten hadde liten sjanse til å overleve selv om han hadde på seg skuddsikre klær.

Politiet etterforsker nå hvem den pågrepne kvinnen er.

— Kvinnen er pågrepet og hennes identitet og opprinnelse er under etterforskning. Det eneste vi vet er hun ikke er fra Moskva og heller ikke er slavisk, sier en talsmann for det russiske innenriksdepartementet til russisk TV.

Den russiske innenriksministeren sa onsdag at myndighetene vil slå hardt ned på folk som oppholder seg ulovlig i Moskva og andre russiske byer, i et forsøk på å appellere til vanlige russere mens jakten på tsjetsjenske opprørere pågår.

NTB