Kvinnen kommer fra en av Sydneys mest velstående familier, men politiet ville ikke bekrefte mediespekulasjoner om at det dreier seg om et utpressingsforsøk.

— Vi vet fortsatt ikke hva vi har med å gjøre, sier assisterende politisjef Mark Murdoch til avisen The Daily Telegraph.

Tidligere meldte avisen at en politibetjent hadde omtalt gjenstanden som et uvanlig «bombehalsbånd».

Mann i finlandshette

Dramaet startet da kvinnen, som var alene hjemme, ringte til politiet klokken 7.30 norsk tid og fortalte at en person hun ikke kjente, hadde festet gjenstanden på henne.

Personen skal ha vært en mann i finlandshette, og han tok seg inn i huset hvor jenten befant seg, skriver avisen.

Ifølge The Daily Telegraph tror politiet det kan være festet en lapp med pengekrav sammen med den mistenkelige gjenstanden.

Alvorlig

Murdoch beskriver situasjonen som «svært alvorlig».

— Vi behandler fortsatt den mistenkelige gjenstanden som reell, sier Murdoch. Han vil ikke bekrefte eller avkrefte om den bombelignende gjenstanden er festet til kvinnen, men sier at hun fortsatt «er i nærheten av» anretningen.

— Hun kan ikke komme seg bort fra den, forklarer Murdoch.

Han beskriver kvinnen som veldig redd, men rolig med tanke på omstendighetene.

Evakuerte gater

Gatene i området rundt 18-åringens hjem i forstaden Mosman er sperret av og flere hus er evakuert, skriver avisen Sydney Morning Herald. Usikre naboer og venner av familien står utenfor sperringene og venter på svar.

Tenåringens foreldre er på stedet, men har ikke fått snakket med henne ettersom hun ikke har kunnet bevege seg fra et rom i huset på seks timer. Ambulansepersonell og brannvesen er også møtt opp.

— Hun er i huset sammen med et par av våre bombeteknikere, forteller Murdoch.