I natt fant politiet en rykende bil som viste seg å inneholde bensin, fyrverkeri og propangass på Times Square i New York. Like før halv ni søndag morgen norsk tid holdt borgermester i Michael Bloomberg og byens politi en pressekonferanse på åstedet, skriver Aftenposten.no.

Taliban i Pakistan tar på seg ansvaret for det mislykkede bombeangrepet i New York lørdag kveld, melder et islamistnettsted.

Formålet med angrepet var ifølge Taliban i Pakistan å hevne drapene på to islamister og andre muslimske martyrer.

Bomben eksploderte ikke og ble uskadeliggjort. Den ble oppdaget da det kom røyk fra en bil som sto parkert ved Times Square på Manhattan.

— Vi sier ofte at når en terrorist blir tatt, har han et kart av New York i lommen. Byen vår er utsatt for trusler. New York er et symbol på frihet, og noen vil angripe denne friheten. Det er derfor vi ber innenriksdepartementet om mer penger til sikkerhet i New York, men alt i alt har vi verdens beste politi og brannvesen som holder oss trygge, sa Bloomberg.

Fortsatt sperret av

Times Square midt på Manhattan er fortsatt sperret av mens politiets bombeeksperter undersøker bilen, som inneholdt tre propantanker, bensin og fyrverkeri.

— Vi er svært heldige som unngikk det som kunne fått et dødelig utfall, sa Bloomberg.

Bomben er nå uskadeliggjort. Bilen ble parkert utenfor hovedkontorene til Viacom, selskapet som produserer tegnefilmserien South Park. Nylig ble serien utsatt for trusler etter å ha vist en episode som involverte profeten Muhammed, melder Telegraph.

Guvernør i New York, David Paterson, kaller bilbomben en terrorhandling.

- Amatørmessig

  • At det ser amatørmessig ut er en fin måte å si det på, sa Bloomberg under pressekonferansen.

Politiet går nå gjennom tv-kameraer som overvåker området, og går bredt ut i etterforskningen, men er foreløpig uten svar.

— Vi har ingen ide om hvem som gjorde dette eller hvorfor. Vi har ingen vitner som har sett noen forlate denne bilen, sa Bloomberg.

Bilens skilter er sporet tilbake til en mann som sier han sendte sin bil til bilopphogging for en tid siden og er utenfor mistanke ifølge Bloomberg.

Obama berømmer politiet

Innenriks- og sikkerhetsdepartementet holdes oppdatert om saken og har tilbudt New York-politiet alle tilgjengelige ressurser for å gjennomføre etterforskningen, men foreløpig har ikke politiet bedt om bistand.

— Inennriksdepartementet er klar over situasjonen, men NYPD (politiet i New York) har situasjonen under kontroll og etterforskning, sa en ansatt i departementet til Associated Press.

President Barack Obama gir politiet honnør for deres kjappe reaksjon, og sier at de føderale myndigheter er klare for å bidra med støtte til politet.

Flere hotell, restauranter og butikker på Times Square er nå stengt mens politiet etterforsker. Det var en observant t-skjorteselger som først oppdaget at det kom røyk fra bilen, en grønn Nissan Pathfinder, og meldte fra til en politibetjent like ved.