Kort tid etter angrepet onsdag var det også funnet 213 skadde, og talsmenn for myndighetene sa at tallene kunne komme til å stige. En bygning raste sammen etter eksplosjonen, og flere butikker sto i brann.

Peshawar ligger nordvest i Pakistan, rundt 150 kilometer fra Islamabad og nær grensen mot Afghanistan. Leger på byens sykehus ba så mange som mulig av byens innbyggere gi blod for overføring til de skadde.

Barn — Nesten alle de drepte er sivile, og det er kvinner og barn blant de døde og skadde, sa legen Hamid Afridi ved det største sykehuset i Peshawar. På markedet som ble rammet, ligger det blant annet mange butikker som selger dameklær.

— Flere hus, blant dem en moské, har fått store skader. En bygning er fullstendig overtent. Døde mennesker ligger i ruinene, fortalte øyenvitnet Aqueel-ur-Rehmaan på telefon til nyhetsbyrået Reuters fra åstedet for eksplosjonen.

— Det var en kraftig bombeeksplosjon som kunne høres i nesten hele byen, sa polititalsmannen Anwar Shah. Han trodde det var en bilbombe som hadde gått av. Ingen hadde til da tatt på seg skylden for angrepet.

Offensiv Den pakistanske regjeringshæren står midt oppe i en offensiv mot de islamistiske talibanopprørerne i regionen Sør-Waziristan nær den afghanske grensen. Offensiven ble satt i gang etter en serie terrorangrep som har kostet mer enn 200 mennesker livet.

USAs utenriksminister Hillary Clinton innledet onsdag et besøk i den pakistanske hovedstaden Islamabad.

— Vi beundrer de pakistanske militæres innsats, sa Hillary Clinton til journalister på flyet til Islamabad. Hun understreket at det er i Pakistans egen interesse å bekjempe det hun kalte ekstremistene som truer landets sikkerhet.

Clinton skal i løpet av sitt tre dager lange besøk møte politiske og militære ledere i Pakistan. Hun skal også møte representanter for stammefolkene i de urolige grenseområdene i nordvest og for pakistansk næringsliv.