Rangoon: Ni mennesker skal være drept i eksplosjoner i en park i Burmas tidligere hovedstad Rangoon. Ingen har tatt på seg skylden for eksplosjonene, og det er uklart hvem som sto bak.

Over 60 mennesker ble såret i de tre eksplosjonene torsdag, opplyser en burmesisk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP. En fjerde sprengladning ble oppdaget og uskadeliggjort, sa den ikke navngitte tjenestemannen.

— Av de drepte er fire kvinner og fem menn, tilføyde han.

Eksplosjonene skjedde mens folk var i parken for å delta på en festival som arrangeres i forbindelse med den buddhistiske nyttårsfeiringen i Burma.

Burma har siden 1962 vært styrt av de militære. Juntaen legger skylden for tidligere bombeangrep de siste årene dels på etniske opprørsgrupper og dels på politiske motstandere med base utenfor landets grenser.

Eksplosjonene torsdag skjedde samtidig som burmeserne forbereder seg på valget som juntaen har lovet å holde senere i år. Juntaens motstandere fordømmer det planlagte valget som udemokratisk, fordi opposisjonsleder Aung San Suu Kyi ikke får stille opp.