Minst to mennesker som fortsatt er i live, sitter fast i ruinene, opplyste guvernøren i Istanbul torsdag kveld. Tidligere på dagen strømmet ambulanser og redningsmannskaper til ulykkesstedet i bydelen Sirinevler. Redningsarbeidere sier til lokale TV-stasjoner at de har hørt lyder under betonghaugene.

Tyrkiske myndigheter sier imidlertid at de ikke venter et høyt antall omkomne, fordi bygningen ble evakuert omtrent en halvtime før kollapsen.

— De fleste forlot bygningen fordi de hørte det knake i veggene. Men noen kan ha gått tilbake for å hente tingene sine, sier guvernør Muammer Guler til tyrkisk fjernsyn.

Fjernsynsstasjonene viste bilder av kvinner og menn som sto gråtende ved ruinene og forsøkte å grave fram eiendelene sine. Restene fra boligblokken lå spredt over et helt kvartal i bydelen. Også flere andre blokker i nabolaget ble evakuert.

Det er uklart hvor mange som bodde i blokken. Tyrkiske medier meldte først at den sammenraste blokken hadde åtte etasjer, men dette ble senere endret til seks etasjer.

Så langt er det ikke kommet meldinger om omkomne eller skadde. Årsaken til kollapsen er heller ikke kjent, men at bygninger raser sammen er ikke noe ukjent fenomen i Tyrkia. I februar omkom to mennesker da en annen blokk raste sammen i Istanbul.