Republikaneren Michael Bloomberg så onsdag ut til å være gjenvalgt som ordfører i New York. Bloomberg ledet tidlig onsdag morgen norsk tid med klar margin over demokraten Fernando Ferrer.

Bloomberg var en politisk nybegynner da han ble valgt for fire år siden, men meningsmålinger har vist at innbyggerne er fornøyd med måten han styrte byen på etter terrorangrepet 11. september 2001.

– Fortsatt i sjokk, fortsatt i sorg – vi var virkelig bekymret for fremtiden vår for fire år siden. Enkelte var usikre på om vi i det hele tatt hadde en fremtid, sa Bloomberg da han da han holdt sin seierstale i et hotell i Manhattan.

– Jeg har aldri glemt at dere hadde tro på meg i den vanskelige tiden, la Bloomberg til.

Ifølge uoffisielle resultater hadde Bloomberg 58 prosent av stemmene da 95 prosent av stemmene var telt opp, mens rivalen Ferrer hadde 39 prosent av stemmene.

Demokratene lå derimot an til å vinne guvernørvalgene i delstatene Virginia og New Jersey. Valgkampene i de to delstatene var etter mange amerikaneres mening skjemmet av stygge personangrep.

I delstaten California ble det holdt folkeavstemning om en rekke forslag satt fram av guvernør og tidligere Hollywood-stjerne Arnold Schwarzenegger. Ifølge valgdagsmålinger så det ut til at flere av disse forslagene ville bli avvist.