«I morges våknet jeg opp med et smil om munnen. Mannen min hadde kastet seg over meg, kysset meg over hele ansiktet, og sagt at krigen var slutt, at FN hadde stemt, og at ting kom til å bli bedre nå». Slik reagerte Zena el-Khalil i Beirut da hun hørte om våpenhvilen.

Hun er bare én av mange bloggere som forteller om sine opplevelser fra krigen i Midtøsten. I bloggene finnes historier som aldri dukker opp i aviser eller på tv. «The electronic intifada» er ett av nettstedene som har samlet beretninger fra folk i Beirut.

Mange poster meninger som bryter med de tradisjonelle stereotypene i diskusjonen. Etter bloggene å dømme, er mange libanesere rasende på Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah:

«Hvordan kan Libanon komme seg på beina hvis en terroristgruppe truer sikkerheten hele tiden? (...) Jeg har allerede kjøpt en flaske champagne for den dagen du lar oss alle, både kristne og muslimer, i fred», skriver Rampurple.

«Du er ikke min leder», skriver libanesiske Raja til Nasrallah. Ta en kikk på «Lebanese Blogger Forum» for flere synspunkter.

På andre siden av grensen, i Haifa, sitter en israeler og rapporterer om Hizbollahs rakettangrep. Sjekk «Live from an Israeli bunker». Se også dette opptaket fra en kafe i Metulla i Nord-Israel, idet flyalarmen går.

Youtube.com , der man kan legge ut og kommentere videoklipp, har blitt superpopulær de siste månedene. Nå raser diskusjonen om hvem som egentlig har skylden for krigen. Et søk på Libanon resulterer i både propagandafilmer, klipp fra arabiske TV-kanaler, og personlige beretninger foran kamera.

Ett av opptakene er angivelig gjort av det israelske flyvåpenet, og skal vise angrepet på Qana , der minst 28 sivile, hvorav mange barn, ble drept.

International Solidarity Movement har lagt ut en video som angivelig viser israelske soldater som skyter mot demonstranter i Bil’in på Vestbredden. Opptaket skal være gjort 11. august i år.

Flere nettsider har publisert daglige bilder fra Beirut under krigen. Blant dem er Beirut Daily Photo og Blogging Beirut.

Kjenner du gode nettsider med liknende innhold? Send oss en mail.

Enkelte sider kan inneholde sterke bilder. bt.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.

En video publisert av International Solidarity Movement, viser angivelig israelske soldater som skyter mot demonstranter. Opptaket skal være gjort under en pro-libanesisk demonstrasjon på Vestbredden.
Dette opptaket, som skal være gjort av det israelske luftvåpenet, viser angivelig en lastebil som gjemmes i et sivilt bolighus etter å ha skutt ut raketter mot Israel. Se hele videoen i Qana-linken nedenfor.
Flyalarmen går i Metulla i Nord-Israel. Se hele videoen i linken nedenfor.