De to politifolkene mistet livet da opprørere som antas å tilhøre Taliban, angrep en kontrollpost i Khost-provinsen i det østlige Afghanistan. To amerikanske og en afghansk soldat ble såret, mens fire talibanmedlemmer ble drept.

Bare den ene av de to rakettene som var rettet mot FN-målet øst i Kabul eksploderte, sa FNs talskvinne Bronwyn Curran. Hun tilføyde at en ansatt ble lettere skadd, men understreket at det ikke dreide seg om noe svært alvorlig angrep.

Åpnet

Valglokaler over hele Afghanistan åpnet søndag morgen dørene for velgere som ville stemme i det historiske valget på ny nasjonalforsamling. Afghanske politikere ventet høy valgdeltakelse.

Valget, der det også skulle utpekes representanter til provinsforsamlinger, blir holdt nesten fire år etter at amerikanskledede styrker styrtet det islamistiske talibanregimet i Kabul. Taliban-tilhengere hadde oppfordret til boikott av valget.

Islamistene truet for nesten ett år siden med å skape så mye bråk at valget på afghansk president ville bli avlyst. Men Taliban greide ikke å gjøre alvor av denne trusselen, og Hamid Karzai ble valgt til statssjef i Afghanistan.

Viktig

— Deltakelse i valget er et viktig og positivt skritt mot en lys framtid. Gå til urnene i full tillit til dette, og føl dere helt frie til å stemme på den kandidaten dere mener er den beste, sa Karzai i en fjernsynstale sent lørdag kveld.

Rundt 12,5 millioner afghanere hadde stemmerett ved valget, der det skulle kåres 249 representanter til Wolesi Jirga, annetkammeret eller «Underhuset» i nasjonalforsamlingen i Kabul. Det skulle også velges 420 representanter til 34 provinsråd.

De offisielle resultatene fra det afghanske valget ventes ikke å foreligge før i oktober. Opptellingen vil ta lang tid, ikke minst på grunn av ødeleggelsene krigshandlinger har påført Afghanistan siden sovjetiske styrker invaderte landet i 1979.