I flere timer ble folk holdt som gisler inne i en bygning i Binghamton i den amerikanske delstaten New York.

Etter å ha parkert bilen slik at den sperret bakdøren, tok gjerningsmannen seg inn gjennom hovedinngangen og begynte skyte rundt seg, ifølge nyhetsdirektør i WNBF Radio, Bob Joseph.

Holdt fanget i timer

-14 mennesker ble drept, blant dem gjerningsmannen. Tilstanden for fire av de sårede er kritisk, opplyser den lokale politisjefen i Binghamton, Joseph Zikuski.

Over 40 personer var inne i bygget da de første skuddene ble løsnet, og noen ble holdt som gisler i flere timer.

Bygningen brukes til engelskundervisning og andre tjenester for nyankomne innvandrere som ønsker amerikansk statsborgerskap.

Telefonkontakt med gislene

Underveis fikk redningsmannskaper kontakt med noen av gislene via telefon. Enkelte hadde klart å flykte ned i kjelleretasjen, mens andre gjemte seg i et skap mens dramaet utspilte seg.

— Det har vært lite informasjon tilgjengelig om hva som foregår, annet enn at liv har gått tapt. Det finnes ingen unnskyldning for slik skyting og et slikt brutalt angrep på uskyldige personer, sa New York-guvernøren videre.

Funnet død

Dramaet endte med at gjerningsmannen tok sitt eget liv, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmannen ble først beskrevet som en ung mann i 20-årene, men CNN meldte senere at det trolig var en 42 år gammel mann fra delstaten New York som hadde løsnet skuddene.

Binghamton ligger nordvest for New York.

REUTERS/SCANPIX