To sivile ble drept og ni andre såret da en bil fullastet med eksplosiver eksploderte i Jadida, et sjiamuslimske nabolag i Bagdad, ifølge kilder i politiet. I den sunnimuslimske bydelen Adhamiyah ble to personer drept og fire såret da en bilbombe eksploderte.

I Diyala-provinsen nord for hovedstaden ble minst sju mennesker drept i en rekke væpnede angrep, mens én amerikansk soldat ble drept i et bombeangrep sør for Bagdad.

To andre amerikanske soldater ble drept i et sammenstøt i samme område onsdag, ifølge de amerikanske væpnede styrkene i Irak.

Den amerikanske generalen John Abizaid, som torsdag besøkte Bagdad, avviste at det allerede pågår en borgerkrig mellom sunni— og sjiamuslimske grupper i Irak.

– Mitt innrykk er at det har vært betydelige framskritt på sikkerhetsfronten i Bagdad den siste tiden. Vi har godt håp om at situasjonen vil stabilisere seg, sa Abizaid.

Det amerikanske forsvaret har sendt forsterkninger til Bagdad den siste tiden, i et nytt forsøk på å få voldsbølgen under kontroll.