På bakken lå de blodige restene etter minst 55 mennesker. Over 70 andre ble såret.

Bomben gikk av noen få hundre meter fra en kjent sjiamuslimsk helligdom. Byen, som ligger sør for Bagdad, ble også rammet av en bilbombe for to uker siden. Da ble over 40 personer drept og over 200 såret.

Kerbala er en hellig by for sjiamuslimene ettersom det var her barnebarnet til profeten Muhammed, imam Hussein, ble drept i år 680.

I Kerbala ble gatene fylt av røyk etter at bomben gikk av. TV-bilder viste en fortvilt mann som løp med et livløst barn i armene sine, mens ambulanser kom kjørende for å bringe de sårede til sykehus.

Flere titall biler begynte å brenne, og flere butikker ble ødelagt. Det var mange mennesker i gatene da bilbomben gikk av.

Etter eksplosjonen samlet det seg en rasende flokk mennesker i sentrum av byen. Enkelte kastet stein mot politiet som de beskyldte for ikke å beskytte byens innbyggere. Andre lette desperat etter slektninger og venner.

Angrepet skjedde samme dag som hundrevis av mennesker samlet seg ved graven til Iraks tidligere president Saddam Hussein i forbindelse med det som skulle vært hans 70-årsdag. Graven ligger ved Saddams hjemby Tikrit nord for Bagdad.