Eksplosjonen skal ha vært svært kraftig og sprengte minibussen i filler. Tjukk røyk steg søndag formiddag opp fra eksplosjonsstedet i gaten Saadoun.

Minibussen hadde passasjerer fra området Bab al-Sharji på vei til det hovedsakelige sjiamuslimske distriktet Karrada i Bagdad, og bomben eksploderte da bussen var ved et kjent hotellområde. Ifølge politiet var imidlertid ikke hotellene målet for angrepet, men passasjerene i bussen.

Busser i Bagdad og Iraks sjiadominerte byen sør i landet har over lengre tid vært utsatt for en rekke angrep av sunnimuslimske opprørere.

Amerikanske og irakiske soldater har skjerpet sikkerhetsoppbudet i Bagdad for å få bukt med den økende sekteriske volden i hovedstaden. Myndighetene har også innført et program for nasjonal forsoning som de håper skal bidra til å redusere volden.

Men søndag ble ytterligere to personer drept da en bombe eksploderte utenfor kontorene til den statseide avisen al-Sabah i Bagdad, ifølge politiet.

Bomben skal ha gått av på parkeringsplassen utenfor kontorbygningen og sprengt i stykker om lag 20 biler. Opprørere som kjemper mot de irakiske myndighetene har ofte journalister i de statlige mediene som mål.

Samme dag fant irakisk politi likene av 20 personer på ulike steder i Bagdad, noen av dem med merker etter tortur. I en by nord for Bagdad ble minst fem personer drept da det gikk av en bombe på et marked

ALI JASIM