— Vi vil ikke komme med noen spådommer om besøket, sa Blix til journalister da de forlot Kypros på vei til Bagdad lørdag morgen.

Lørdag skrev Iraks mest innflytelsesrike avis Babel at Irak vil gjøre sitt ytterste for at Blix' ElBaradei sitt besøk i Bagdad i helgen blir vellykket.

— Irak vil bestrebe seg for at FN-inspektørenes arbeid blir vellykket for å avverge faren for USAs aggresjon mot Irak og hele regionen, skriver avisen, som drives av president Saddam Husseins eldste sønn, Uday.

Samtidig er USAs forsvarsminister på rundttur i Europa for å samle støtte til en krig mot Irak. Men Rumsfeld hevder USA fortsatt tror det er mulig å unngå krig.

— Ingen ønsker en krig. Krig er aldri et lett valg eller et førstevalg. Men risikoen av å gå til krig må veies mot risikoen av ikke gjøre noe med at Irak skaffer seg masseødeleggelsesvåpen, sa Rumsfeld under en pressekonferanse i München, ifølge NTB.

TILBAKE: Sjefen for FNs våpeninspektører Hans Blix og direktøren i det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) Mohamed ElBaradei ankom i dag tidlig Bagdad. Her fra forrige besøk i den irakiske hovedstaden.
FOTO: SCANPIX