Lederen for FNs våpeninspektører, Hans Blix, er ikke fornøyd med forklaringen Irak har gitt om de kjemiske stridshodene som ble funnet torsdag. Blix sa fredag at han ønsker "en bedre forklaring" fra Bagdad. Under en inspeksjon i et lager sør for Bagdad ble det oppdaget 11 tomme kjemiske stridshoder og ett stridshode som blir undersøkt nærmere.

Irakiske myndigheter har bagatellisert funnet og hevder at våpnene for lengst har gått ut på dato. Torsdag uttalte lederen for det irakiske direktoratet som arbeidet sammen med FNs våpeninspektører, general Hussam Mohammad Amin, at de at de hadde glemt å føre opp stridshodene i den 12.000 sider lange våpenrapporten.

Blix sa fredag at man ikke kan være sikker på at Irak har kvittet seg med alle sine masseødeleggelsesvåpen, og ba Irak innstendig om å demonstrere at alle biologiske og kjemiske våpen er ødelagt.

— Mye er blitt ødelagt, men det er fortsatt ikke absolutt sikkerhet om at alle våpnene er borte. Det er opp til Irak å demonstrere dette gjennom et mer oppriktig og proaktivt samarbeid, sa Blix. (NTB)