Beijing/Oslo: Drapssiktede Zhao Fei (26) kommer ikke til å bli utlevert til ungarske myndigheter. Det bekrefter kinesiske myndigheter torsdag.

— Den kinesiske påtalemyndigheten vil forfølge denne saken uavhengig etter kinesisk lov, sier pressetalskvinne for kinesisk UD, Jiang Yu, ifølge Dagbladet.no .

Kinesisk UD hadde innkalt til pressekonferanse om saken torsdag ettermiddag kinesisk tid.

— Ifølge vår kriminallovgivning har Kina jurisdiksjon i denne saken og kan forfølge den uavhengig, etter kinesisk lov, sier pressetalskvinnen.

Meldte seg

Samme dag som den drepte Pernille Marie Thronsen ble bisatt hjemme i Norge, meldte Zhao Fei seg for kinesisk politi, ifølge kinesiske myndigheter. Han innrømmer nå å ha drept 21-åringen i Budapest. Den norske studenten ble funnet død søndag 29. august. Onsdag ble hun bisatt fra Vålerenga kirke i Oslo, og de pårørende ble informert om fengslingen etter bisettelsen.

Thronsens foreldre har sagt at de håpet på en utlevering til Ungarn, selv om det ikke fins noen utleveringsavtale mellom de to landene. Det blir det altså ikke noe av.

Risikerer dødsstraff

Foreldrenes bistandsadvokat Karoline Henriksen sier de ikke er overrasket over utviklingen i saken.

— De er glade for at han har meldt seg og har tilstått drapet. Da slipper de pårørende en lengre prosess rundt disse spørsmålene, sier Henriksen til Dagbladet.

I hjemlandet Kina risikerer Zhao Fei dødsstraff dersom han blir dømt for drapet på eks-kjæresten.

Verken Utenriksdepartementet her hjemme eller den norske ambassaden i Kina har fått det skriftlig bekreftet at 26-åringen er fengslet, og vil derfor ikke kommentere saken ytterligere foreløpig.

INNRØMMER DRAP, er arrestert i Kina - og blir trolig stilt for kinesisk rett.
Ungarsk politi