Når han møter i retten igjen 1. mai, må Wright si seg skyldig eller ikke skyldig.

Tirsdag ble han framstilt i et kort fengslingsmøte i den østengelske byen Ipswich, som er sentrum for området der de fem kvinnene ble funnet døde i løpet av en ti dager lang periode i desember. Wrights advokat Paul Osler sa at hans klient «hadde det bra».

– Selvfølgelig vil alle som blir anklaget for denne typen overgrep ha det vondt, men han tar det med fatning. Jeg vil minne om at alle har rett til å bli betraktet som uskyldig inntil det motsatte er bevist, framholdt Osler.

Kledd i svart

Steven Wright var kledd i svart dress og omgitt av tre sikkerhetsvakter da han ble framstilt i retten. Han svarte ja da han ble spurt om navnet stemte, men sa ellers ikke noe i det korte rettsmøtet, skrev London-avisen The Times tirsdag.

Ifølge avisen Daily Telegraph skal den kjente skrankeadvokaten Karim Khalil lede forsvaret for Wright, når saken med tiden kommer opp for retten. Khalil er mest kjent som sjefaktor i saken mot barnemorderen fra Soham i Øst-England, Ian Huntley.

Politisjefen i grevskapet Suffolk, der de fem kvinnene ble funnet drept, takker folk i regionen for deres bistand i etterforskningen. – Publikums respons har vært til uvurderlig hjelp, vi har fått mer enn 12.000 telefonoppringninger, sa politisjef Alastair McWhirter.

De fem drepte

Den 48 år gamle truckføreren Wright anklages for å ha drept Gemma Adams, Anneli Anderton, Paula Clennell, Annette Nichols og Tania Nicol. Drapene skal ha skjedd i tidsrommet fra slutten av oktober til midten av desember i fjor.

Mer enn 500 etterforskere fra 31 politistyrker over hele Storbritannia ble etter hvert satt inn i jakten på drapsmannen. Denne største menneskejakten i moderne britisk historie førte til pågripelsen av Steven Wright i hans hjem i Ipswich 19. desember.

En annen mann, 37-åringen Tom Stephens, ble også pågrepet men senere løslatt mot kausjon. Stephens er ifølge politiet ikke siktet for drap eller andre forbrytelser, men heller ikke sjekket ut av Ipswich-saken.

ALESSIA PIERDOMENICO