For Hilton-Barber, som for rundt 20 år siden mistet synet på grunn av en arvelig sykdom, har tidligere klatret til topps på fjellene Mont Blanc og Kilimanjaro, og løpt maraton i ørkenene Sahara og Gobi. Han vil ikke gi seg med flyturen som ble avsluttet mandag.

– Jeg har gjort en gammel drøm til virkelighet, for helt siden jeg var barn har jeg drømt om å bli pilot. Nå er jeg helt blind, men jeg har hatt gleden av å fly en strekning som tilsvarer mer enn halvveis rundt jordkloden, sa han etter landingen i Sydney.

Drømmen

– Drømmen er egentlig å ro fra Kanariøyene til Bahamas, fortalte han da den britiske rikskringkastingen BBC ville vite hva som blir neste prosjekt. – Men da må man jo være hjemmefra så lenge, tilføyde Miles Hilton-Barber.

Hans egentlige hovedmål er å samle inn en million pund, eller nesten tolv millioner kroner, til Seeing is Believing. Denne organisasjoner arbeider for å begrense omfanget av forebyggbar blindhet i fattige land.

– Livet lar seg ikke måle i antall ganger vi trekker pusten, men i tallet på øyeblikk som tar pusten fra oss. De eneste grensene som gjelder, er de vi setter for oss selv, heter det på Miles Hilton-Barbers hjemmeside på internett.

Starten

Han startet på flyturen til Australia 7. mars, på Biggin Hill flyplass i det sørlige London – et sted med ærerike aner fra luftslaget om Storbritannia i 1940. Mikroflyet han brukte, blir beskrevet som en krysning mellom en trehjulssykkel og en motorisert hangglider.

Han var ikke alene, med seg hadde han annenflyger Richard Meredith-Hardy, som har fullgodt syn. Han hadde også god hjelp av en «mekanisk stemme» som leste opp viktige opplysninger som høyde og hastighet for ham.

Miles Hilton-Barbers eventyrlyst har ikke bare gjort ham til kjendis, den har også gitt ham et nytt yrke. Han er mye etterspurt som motivasjonstrener for toppfolk i det britiske næringslivet, som betaler godt for å dra nytte av hans erfaringer.

WILL BURGESS