Ifølge en artikkel i London-avisen Daily Telegraph mandag har den opprinnelige strømpeholderen ingenting med nettingstrømper, blondebesatte underskjørt eller langbeinte kabaretartister å gjøre. Dette framgår helt tydelig av et patentbrev fra året 1896.

Det året tok de 17 år gamle skotske skredderlærlingene Andrew Thompson og James Drever i all stillhet patent på en anordning for å holde strømper på plass høyt oppe på beina. Av bluferdighetshensyn ble patentet ikke registrert i Skottland, men i California.

De to skotske ungdommene fryktet nemlig ifølge Daily Telegraph at de skulle bli gjort til latter i hjemlandet dersom de presenterte et slikt produkt der. Dessuten ville markedet for slike nymotens plagg neppe være særlig stort i det puritanske Skottland, mente de.

En av James Drevers etterkommere, Jack Rendall, sier til London-avisen at Drever var en sky og heller taus mann, som aldri snakket om noe så intimt som strømpeholdere. Faktisk har han vondt for å tro at den trauste skotten overhodet kunne gå rundt og tenke på noe slikt.

(NTB)