Blücher sto i døra som en annen gudfar og ønsket gjestene velkommen. Pressen slapp derimot ikke inn. Tre dørvakter ga bryskt beskjed om at pressen var uønsket. Svensk politi sa de ikke kunne garantere sikkerheten, og sa det var opp til presten og de etterlatte å avgjøre om de ville ha media til stede. Svaret var negativt.

Farvel Det kom nærmere 200 etterlatte, nynazister og sympatisører for å ta farvel med Schilf, en av grunnleggerne av naziorganisasjonen Blood & Honour.

Den 28 år gamle Schilf døde på sykehus i København for vel en uke siden av lungesykdommen cystisk fibrose.

Marcel Schilf var opprinnelig tysk, men ble dansk statsborger. Etter at han forlot nynazistene i Danmark, har han vært virksom i Sverige i flere år. Sammen med blant andre Erik Blücher, også kjent som Erik Nilsen, sto Schilf bak utgivelsen av såkalt Hvit Maktmusikk, nazimusikk og annen nazi-propaganda i Skåne.

Stor kriger I et minneopprop på Blood and Honours hjemmeside på Internett, kaller Erik Blücher Schilf for en stor hvit kriger.

"Schilf var fryktet og hatet av vår fiende. Røde og sionister, journalister og politiske politifolk, parasitter og profitører, de forsøkte alle å bringe ham ned", skriver Blücher.

NTB