Clarke har vært under sterkt press etter at det sist uke ble klart at over 1.000 utenlandske lovbrytere som kunne vært sendt ut av landet, i stedet ble løslatt. Nå overtar forsvarsminister John Reid som innenriksminister.

Prescott blir Det ble klart at Blair var i gang med en storstilt ommøbleringen av regjeringen da visestatsminister John Prescott dukket opp ved statsministerens offisielle residens i Downing Street 10 fredag morgen.

– Kommer du til å gå av, herr Prescott? ropte en journalist da visestatsministeren ankom residensen, men Prescott var taus.

Det var ventet at Prescott var en av dem som ville bli feid ut i oppryddingen etter Labours svakeste valgresultat siden Blair kom til makten i 1997, men Blair lar ham fortsette som visestatsminister med enkelte endringer i ansvarsområdet.

Ny utenriksminister Også utenriksminister Jack Straw dukket opp i Downing Street og løftet tommelen idet han gikk inn gjennom den svarte døra til statsministerboligen i morgentimene fredag.

Senere på dagen ble det kunngjort at Straw slutter som utenriksminister og i stedet blir leder for Underhuset i Parlamentet. Margaret Beckett overtar som utenriksminister.

REUTERS