Åpningen foregikk i fasjonable omgivelser i Lancaster House i London, med direkte TV-overføring til Easington.

En smilende Blair gjorde sin entre sammen med Stoltenberg og Hydros konsernsjef Eivind Reiten noen minutter over klokken 12 norsk tid. Til stede i London var et par hundre representanter fra norsk oljeindustri, blant disse Langeled-partnerne med underleverandører og representanter fra det offentlige – i tillegg til et stort presseoppbud.

Både Stoltenberg og Blair understreket teknologi— og forsyningssamarbeidet som er etablert mellom Norge og England gjennom Langeled-prosjektet. Langeled vil forsyne Storbritannia med 20 prosent av gassbehovet de kommende 50 år.

Langeled er 1.200 kilometer lang og en del av Ormen Lange-prosjektet. Rørledningen går fra Aukra i Møre og Romsdal til Easington i England.

– Vi har gjort det umulige mulig gjennom dette prosjektet, sa Hydros konsernsjef Eivind Reiten under sin presentasjon i London. Han fastslo at behovet for energi vil fortsette å vokse.

VERDENS LENGSTE: Sammen med Storbritannias statsminister Tony Blair, åpnet Jens Stoltenberg verdens lengste gassrørledning i dag.
SOLUM, STIAN LYSBERG