Målingen som det anerkjente MORI-instituttet har utført for London-avisen The Times, gir arbeiderpartiet Labour en oppslutning på 50 prosent. Det konservative opposisjonspartiet får 30 prosent, og styrkeforholdet er dermed omtrent som rett før parlamentsvalget i 1997.

Politiske observatører i London sier målingen tyder på at bråket i Blairs regjering den siste tiden ikke har svekket velgernes tillit til regjeringspartiet. Samtidig framstår de konservative og deres leder William Hague som svake og lite troverdige.

Mye bråk Blair har hatt mye å slite med de siste ukene og månedene. I januar mistet han sin nære venn og rådgiver Peter Mandelson, som måtte gå av som minister for Nord-Irland etter en skandale rundt en indisk milliardærs søknad om britisk pass.

Denne uken krevde de konservative at lordkansleren — presidenten i Overhuset - Lord Irvine - måtte trekke seg, etter at han hadde samlet inn penger til arbeiderpartiet. Ifølge toriene var dette i strid med lordkanslerens tradisjonelle rolle som hevet over partipolitikk.

Problemet for toriene er at verken Peter Mandelsons eller Lord Irvines opptreden og skjebne bekymrer den vanlige brite i særlig grad. Britene er mer opptatt av sin egen hverdag, det vil si jobben, økonomien og barnas skolegang.

Flere i arbeid På disse områdene kan Blair-regjeringen peke på gode resultater. Politisk sett teller det kanskje mest at arbeidsløsheten stadig går ned, og snart vil ligge under den psykologisk viktige grensen på én million - for første gang på mer enn et kvart århundre.

Slik situasjonen i øyriket nå ser ut, har Blair mer å frykte fra apatiske velgere enn fra opposisjonen. Mange Labour-sympatisører kan komme til å bli sittende hjemme, fordi de tror seieren allerede er så sikker at de ikke trenger å avgi stemme.

Tidligere har det vært snakket mye om et parlamentsvalg 3. mai, da britene så allikevel skal gå til urnene for å velge nye lokalpolitikere. De ferskeste meningsmålingene har fått enkelte til å tippe at nyvalget kan komme allerede i april.

NTB-REUTERS-AFP