— Det er åpenbart at jeg mener jeg gjør det rette for landet, hvis ikke ville jeg ikke gjort jobben, sa Blair under et intervju med Sky News søndag.

— I denne jobben må man ha brede skuldrer, og det har jeg.

Samtidig lovet Blair at han vil godta ansvar hvis granskningen viser at noen av medlemmene i regjeringen har handlet feil.

Sør-Korea

Blair kom søndag til Sør-Korea hvor han skulle ha samtaler med president Roo Moo-hyun. Bare noen timer tidligere ble det kjent at Nord-Korea kan ha bygget et nytt anlegg for anriking av uran, i tillegg til anlegget ved Yongbyon nord for hovedstaden Pyongyang. Anriket uran kan brukes i atombomber.

Avisen New York Times har snakket med tjenestemenn i USA og i Asia, som sier de har sterk grunn til å tro at nordkoreanerne nå kan produsere plutonium på to ulike steder.

Blair beskrev søndag Nord-Korea som en "virkelig trussel og fare". Senere på dagen reiser han videre til Beijing hvor han skal møte kinesiske ledere. Reisen skal etter planen avsluttet med et besøk i Hongkong torsdag.

Krise for Blair

Blair har bedt landets politikere og medier om å slutte å spekulere rundt regjeringsrådgiver David Kellys selvmord. Kelly-saken er likevel i ferd med å bli den verste krisen i Blairs karriere, og den setter et sterkt preg på rundturen i Asia.

Kelly tok livet av seg etter å ha blitt beskyldt for å være BBCs anonyme kilde i saken om at Blairs regjering hadde spritet opp rapporter om Iraks angivelige masseødeleggelsesvåpen. Kelly sa han ikke var BBCs kilde. Men under en utspørring i Underhusets utenrikskomité tirsdag ble han satt under det hans etterlatte betegner som et "uutholdelig press".

På en pressekonferanse i Tokyo lørdag ble en tydelig sliten Blair spurt om han "har blod på hendene" og om han akter å gå av.

Blair svarte ikke på noen av spørsmålene.

Politiske kommentatorer i London sa søndag at selv om saken er ytterst alvorlig for Blair, vil den neppe utløse noen regjeringskrise på kort sikt, selv om den mer langsiktig sett kan bli en svært tung belastning for Blairs regjering.

NTB

I SØR-KOREA: Statsminister Tony Blair kom i dag til Sør-Korea. Han sier til Sky News at han ikke har planer å gå av etter David Kellys selvmord. FOTO: SCANPIX