Selv om Blairs støtte til president George W. Bushs krigføring i Irak har ført til at statsministerens og Labours oppslutning har rast i Storbritannia, sier Blair at han ikke angrer på avgjørelsen.

— Jeg angrer ikke på den beslutningen. Jeg er stolt over forholdet vi har hatt, sier Blair, som er vesentlig mer populær i USA enn hjemme i Storbritannia.

— Jeg tror vi kommer til å fortsette å være en pålitelig og trofast alliert i kampen mot terrorisme, fremholdt den avtroppende statsministeren på en svært gemyttlig pressekonferanse i Det hvite hus torsdag.

Blair understreker at han er stolt over å ha stått skulder ved skulder med USA siden terrorangrepene 11. september 2001 – en avgjørelse som har fått mange kritikere til å kalle Blair for Bushs puddel. På spørsmål om Bush tror han har noe av skylden for Blairs upopularitet, svarte den amerikanske presidenten «det kan være» med et smil torsdag.

Også Blairs etterfølger Gordon Brown legger vekt på at samarbeidet med USA fortsatt kommer til å være viktig for Storbritannia. Forholdet mellom den britiske statsministeren og den amerikanske presidenten må være sterkt, «og jeg ser fram til å bygge opp et forhold med USAs president,» sa Brown da det torsdag ble klart at han er sikret ledervervet i Labour.

— Kommer jeg til å savne å jobbe med Tony Blair? Det kan du vedde på. Absolutt. Kan jeg jobbe sammen med den neste fyren? Selvfølgelig, sa Bush på Blairs siste pressekonferanse i Det hvite hus som Storbritannias statsminister.

Tony Blair er på sitt siste besøk i USA som Storbritannias statsminister og understreket overfor president George W. Bush at britene fortsatt vil stå ved USAs side i Irak og Afghanistan.
JASON REED