Dubai: Dersom USA dømmer den antatte hjernen bak terrorangrepene 11. september 2001 til døden, truer Osama bin Laden med hevndrap på amerikanske fanger

Vennen deres i Det hvite hus går i fotsporene til sin forgjenger i mange viktige spørsmål

En stemme som antas å tilhøre Osama bin Laden til amerikanske fanger

— Det hvite hus ønsker å henrette Khaled Sheikh Mohammed og hans medtiltalte. Den dag USA tar en slik beslutning, tar de også en beslutning om at hver og én av dere som kommer i vår varetekt, vil bli henrettet, lover stemmen i lydopptaket som antas å tilhøre Osama bin Laden.

Budskapet er åpenbart myntet på det amerikanske folk, og ble torsdag gjengitt av fjernsynsstasjonen Al Jazeera.

— Vennen deres i Det hvite hus går i fotsporene til sin forgjenger i mange viktige spørsmål, blant annet ved å trappe opp krigen i Afghanistan, undertrykke fangene dere holder, blant dem motstandshelten Khaled Sheikh Mohammed, fortsetter han, med klar adresse til president Barack Obama.

— Amerikanske politikere har undertrykket oss og gjør det fortsatt, særlig ved å støtte Israel som okkuperer Palestina, sier han.

Obama-administrasjonen har ennå ikke avgjort om den antatte hjernen bak terrorangrepene 11. september 2001, Khaled Sheikh Mohammed, og fire medtiltalte, skal stilles for en sivil domstol eller et militærtribunal.

Talsmenn for Obama har de siste ukene antydet saken vil bli ført for en domstol i New York, i gangavstand fra stedet der World Trade Center lå.

Khalid Mohammed har selv innrømmet at han står bak terroraksjonen i september 2001, der 2973 mennesker ble drept.

OSAMA BIN LADEN har latt høre fra seg igjen.
Getty Images