– Jihads løve, Abu Musab al-Zarqawi, ble drept i et amerikansk angrep. Vi håper at Gud tar imot ham som en martyr, sier stemmen som lyder som Osama bin Laden.

I opptaket, som er lagt ut på en islamsk nettside, oppfordrer han videre president George W. Bush til å utlevere liket av opprørslederen til familien i Jordan.

– Jeg sier til Bush; du må returnere levningene av helten til hans familie. Fryd deg ikke for mye. Al-Qaidas banner har ikke falt i Irak, det vil bli plukket opp av en annen av islams løver, sier han.

Afghanistan og Sudan Budskapet fra den angivelige al-Qaida-lederen er ellers lite lystig for USA og deres allierte, ei heller Norge som har flere hundre soldater i Afghanistan og snart skal sende en styrke til Sudan.

– Med Guds hjelp vil vi fortsette å kjempe mot amerikanske styrker og deres allierte over alt, i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan, inntil dere har sløst bort alle pengene deres og vi har drept mennene deres og dere må reise hjem i nederlag, slik vi tidligere slo dere i Somalia, lyder budskapet.

REUTERS