— Det er helt klart at noen arabiske ledere har samarbeidet med koalisjonen av sionister og korsfarere mot vårt folk, sier bin Laden i lydopptaket som den arabiske fjernsynsstasjonen Al Jazeera sendte utdrag fra lørdag.

Det er ikke bekreftet at stemmen i opptaket virkelig tilhører den terrorettersøkte saudiaraberen, men ifølge eksperter høres det ut som tidligere opptak av al-Qaida-lederen.

I tilfelle er det andre gang i løpet av to måneder at bin Laden har uttalt seg offentlig.

- Hyklere og skurker

Bin Laden mener Israels offensiv på Gazastripen tidligere i år representerer et skille i den muslimske verden.

— Landene i den muslimske verden fra Indonesia til Mauritania er delt i to: Skurkene og storskurkene, slår bin Laden fast, og legger til:.

— Det holocaust som ble utført på Gazastripen etter en lang beleiring, er en viktig historisk hendelse. Den understreker betydningen av å skille mellom muslimer og hyklere, sier al-Qaida-lederen, som også legger fram planer for det han kaller «frigjøringen av de muslimske landene».

— Først må vi ved hjelp av hellig krig kaste amerikanerne ut av Irak. Derfra går veien videre til Jordan, slik at vi kan angripe og frigjøre Vestbredden og landene omkring, framholder bin Laden.

- Lite nytt fra bin Laden

En anonym etterretningskilde i USA sier at det er lite nytt i talen til bin Laden.

— Al-Qaida tar opp disse sakene med jevne mellomrom, og det ser ikke ut til å være noe nytt denne gang. Jeg vil ikke legge for mye i verken meldingen eller tidspunktet den er offentliggjort på, sier etterretningskilden.

En tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet mener bin Ladens ferske uttalelse bare understreker al-Qaidas voldelige ideologi, og påpeker at gruppa dreper både muslimer og ikke-muslimer i sine angrep.

Hvorfor er ikke Osama bin Laden blitt tatt ennå? Luft din teori i feltet under!

VERDENS MEST ETTERSØKTE MANN: Osama bin Laden
REUTERS