— Muslimer i Irak må slåss med våpen, ikke ord, sier al Qaida-lederen, som fordømmer regjeringene i de arabiske gulfstatene for å støtte den amerikanskledede invasjonen i Irak.

— De vet at deres tur kommer, etter at deres tidligere forbundsfelle er fanget på grunn av forræderi og samarbeid med Amerika, sier stemmen.

Nevner Saddam

Stemmen som angivelig tilhører bin Laden omtaler også arrestasjonen av Saddam Hussein den 13. desember, og selvmordsangrepene i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh i mai og november i fjor.

— Okkupasjonen av Irak er begynnelsen på en full okkupasjon av de andre statene i Gulfen på grunn av nærværet av de største oljeforekomstene.

— Vi må frigjøre den islamske verden fra korsfarernes militære okkupasjon, sier stemmen videre på det 14 minutter lange opptaket.

- Virker ekte

En amerikansk ekspert sier til BBC at det virker som opptaket er ekte, men ifølge den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA vil det ta noen dager å fastslå om det virkelig er bin Laden som snakker på opptaket.

— Verifiseringsprosessen tar vanligvis et par dager, sier en anonym CIA-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge kilden kommer analytikere også til å forsøke å slå fast når opptaket, som ble kringkastet ved 21-tiden norsk tid, ble gjort. Al-Jazeera har ikke sagt når opptaket er gjort, men hevder at det må være ferskt i og med at pågripelsen av Saddam Hussein blir nevnt.

— Lydbåndet inneholder nye ting. Det henviser til Geneve-planen (et uoffisielt israelsk-palestinsk fredsinitiativ) og pågripelsen av Saddam Hussein, sa Al-Jazeeras redaktør Ibrahim Hilal til nyhetsbyrået AFP søndag kveld.