En person ble lettere skadd da en bil ble sprengt i lufta på Vasaplatsen i sentrum av Göteborg onsdag. Årsaken til eksplosjonen er ukjent.

— Det er trolig en bil som er blitt sprengt, og noen andre biler har begynt å brenne, sier politiets innsatsleder Niklas Eriksson til nyhetsbyrået TT.

Politiet i Göteborg fikk melding om eksplosjonen onsdag klokken 11.45, og sperret av området. Politiet betegner området som åsted for en forbrytelse, ifølge Göteborgs-Posten.

Tre andre biler tok fyr og det var kraftig røykutvikling i området. Brannen ble imidlertid slukket ved 12-tiden. Også noen hus i nærheten har fått skader. Eriksson sier han ikke vet om det er kommet noen trusler som kan knyttes til hendelsen.

Splintskader

Tirsdag ble en bil sprengt vet hjelp av en håndgranat på Hisingen i Göteborg. Politiet vet ennå ikke hva som forårsaket onsdagens eksplosjon.

— Teknikerne må gjøre sine vurderinger, sier Eriksson, som opplyser at de ennå ikke har noen mistenkte.

En mann i 40-årene fikk splintskader og ble kjørt til sykehus, der det ble opplyst at mannen bare hadde fått lettere skader. Det fins ikke opplysninger om noen befant seg i bilen som ble sprengt.

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået TT at bilen så ut til å være på vei ut av en parkeringsplass da eksplosjonen skjedde.

— Men døren foran var åpen så det virker som noen har rukket å komme seg ut, sier kvinnen som befant seg i en leilighet ved Vasaplatsen.

Flammer Et annet øyenvitne forteller at det slo store flammer ut fra undersiden av bilen.

— Siden kom det to mindre eksplosjoner, sier øyenvitnet til Göteborgs-Posten. Han sto bare 7-8 meter fra eksplosjonen ved siden av bilen sin, der også hans åtte år gamle sønn satt.

— Jeg kjente med en gang at jeg fikk glass i håret. Jeg tok sønnen min ut av bilen og sprang inn i en butikk i nærheten, forteller han.

En person ble lettere skadd da en bil ble sprengt i lufta på Vasaplatsen i sentrum av Göteborg.
Jonas Borg