31-åringen som solgte de to hundevalpene, hevder han forsvarte seg selv og ønsket å hindre dyrene fra å bli mishandlet.

— Det var vi som ble angrepet da vi bemerket hvor dårlig stelt hundene var, sier han.

Ifølge politiet skal de tre mennene i fjor vår ha troppet opp på døren til kjæresteparet for å ta hundene tilbake. Paret nektet å gi fra seg tispevalpene, som er en blanding av border collie, rottweiler og dobermann.

Da utviklet det hele seg til et slagsmål som medførte skader hos flere av de involverte.

— Mennene slo hundeeieren flere ganger i ansiktet. De kastet ham mot et trappegelender slik at han falt halvannen meter ned. Kvinnen ble slått i ansiktet med knyttet hånd slik at hun fikk bloduttredelse under øyet, heter det i tiltalen fra statsadvokatene i Hordaland.

31-åringen sier han bare forsvarte seg mot kvinnen som var i ferd med å slå ham med en jernpanne. Han sier han dro til Øygarden på oppfordring fra Dyrevernsnemnda.

— Jeg hadde mistanke om at de var vanskjøttet, og den mistanken fikk jeg bekreftet da jeg så hundene. Jeg hadde tidligere sagt fra om at jeg ikke aksepterte dyremishandling, og ble veldig sint. Dessverre utartet det seg, sier mannen.

Det er satt av tre dager til rettssaken i begynnelsen av september. Politiadvokat Sidsel Isachsen ønsker ikke å kommentere saken nå.

Hundekjøperen sier til Bergens Tidende at han fremdeles har den ene hunden, men ønsker ikke å si hvem som eier den andre. Den 31-årige selgeren sier han har gitt opp håpet om å se valpene igjen. Han sier han har sluttet med oppdrett etter episoden.