Det opplyser kilder i Pakistans folkeparti (PPP) til nyhetsbyråene Reuters og AFP. En lokal TV-stasjon melder også at 19 år gamle Bilawal Bhutto og hans far Asif Ali Zardari blir partiledere.

Som leder for PPP vil Bilawal møte det problem at han ikke er gammel nok til å sitte som representant i Pakistans nasjonalforsamling. Alle de folkevalgte må være minst 25 år gamle, ifølge loven.

Ved siden av Bilawal og faren Asif Ali Zardari er Benazir Bhuttos medarbeider Makhdoom Amin Fahim tidligere nevnt som en mulig kandidat til ledervervet.

Diskuterte i dag

Flere tusen mennesker samlet seg søndag utenfor Benazir Bhuttos hjem i den pakistanske byen Naudero. Samtidig møttes ledere for Bhuttos parti for å diskutere hvem som skal bli hennes etterfølger.

Under møtet i familiehjemmet i provinsen Sindh skal ledersjiktet i PPP også vurdere om partiet skal boikotte det kommende valget på ny nasjonalforsamling, som etter planen skal holdes 8. januar.

Les også: Valget kan bli utsatt i fire måneder

Les også: Mislykket selvmordsangrep i Pakistan

Benazir Bhuttos sønn Bilawal (19) skulle lese opp sin mors politiske testament i løpet av møtet. Den 19 år gamle gutten har bare så vidt begynt på sine studier ved Oxford-universitetet i Storbritannia.

– Han må være til stede for å bekrefte overfor partiet at det vil bli en ny Bhutto-leder i fremtiden, sier en diplomat til The Times.

Ropte slagord

Menneskemengden utenfor Bhutto-familiens hjem ropte slagord mot president Pervez Musharraf, og beskyldninger om at han sto bak drapet på opposisjonslederen. Noen krevde også at Sindh-provinsen må løsrives fra resten av Pakistan.

Opposisjonspolitikeren Benazir Bhutto mistet livet i et attentat torsdag og ble gravlagt fredag.

BLE DREPT: Tidligere statsminister i Pakistan og partileder i Pakistan Peoples Party (PPP), Benazir Bhutto, ble drept 27. desember.
REUTERS/SCANPIX