Men hun døde ikke av skuddene, ifølge myndighetene i Pakistan. Benazir Bhutto døde etter å ha slått hodet mot håndtaket på bilens soltak. Det skjedde da hun forsøkte å kaste seg unna angrepet mot henne, ifølge Pakistans innenriksdepartement. Trykket fra bomben som eksploderte, trykket henne ned gjennom soltaket.

– Et av håndtakene i soltaket traff i nærheten av hennes høyre øre og skadet hodeskallen, sa talsmann for innenriksdepartementet Javed Cheema fredag.

– Det ble ikke funnet noen kuler eller granatsplinter, fortsatte han.

Bhutto døde under selvmordsaksjonen i Rawalpindi torsdag.

— Har beviser – Vi har beviser for at al-Qaida og Taliban sto bak selvmordsangrepet mot Benazir Bhutto, sa innenriksminister Hamid Nawaz fredag.

Departementet hevder å ha ugjendrivelige beviser for at al-Qaida forsøker å destabilisere landet, blant annet et opptak av en telefonsamtale der opprørsleder Baitullah Mehsud gratulerer sitt folk for å ha utført drapet på Bhutto.

Innenriksdepartementet omtaler Mehsud som en al-Qaida-leder.

Mehsud anses som lederen av styrker som støtter Taliban i stammeområdene i Sør-Waziristan, hvor også al-Qaida-krigere er aktive.

I går ble det kjent at en korrespondent for det italienske nyhetsbyrået AKI angivelig snakket med en al-Qaida-topp som tok ansvar for drapet.

- Sharif i fare Opposisjonsleder Nawaz Sharif og flere andre pakistanske politikere står i fare for å bli angrepet etter attentatet mot tidligere statsminister Benazir Bhutto, ifølge innenriksdepartementet.

– Det er andre personer som er i fare, og hver gang vi mottar opplysninger, gir vi det videre til de berørte, sa talsmann for departementet Javed Cheema på en pressekonferanse fredag.

Blant dem han nevnte som personer i faresonen var tidligere statsminister og opposisjonsleder Nawaz Sharif, islamistlederen Maulana Fazlur Rehman og de tidligere statsrådene Sheikh Rashid og Aftab Sherpao.

MIAN KHURSHEED / REUTERS