Hun takket for all hjelp, men minnet om at mange fremdeles er i FARC-geriljaens fangenskap.

– De gjenværende gislene trenger fortsatt hjelp. Vi kan ikke la dem være igjen der. De lider, og de er alene, sa Betancourt under en mottakelse i Elyséepalasset i Paris fredag.

Betancourt takket Frankrikes president Nicolas Sarkozy for hjelpen med å få henne frigitt. Men arbeidet med å frigi gisler er ikke over, understreket hun.

– Vi trenger Sarkozys hjelp. Jeg vil spørre Sarkozy om han vil dra til Colombia igjen. Han må snakke med Uribe, fortsatte politikeren.

– Vi må fortsette å tenke på hvordan vi kan organisere oss og på hva vi kan gjøre for å hjelpe, fortsatte en svært beveget Betancourt.

– Kan hvile

Etter over seks års kamp var følelsene sterke også blant Betancourts støttespillere da det frigitte gisselet ankom Paris fredag.

Les også: Kidnapperne fikk flere millioner

– I seks år og fem måneder har vi ikke kunnet sove, men nå kan vi hvile, sier Adair Lamprea, som NTB traff i Elyséepalasset.

Lamprea var sjef for logistikken i Betancourts valgkampanje da hun ble kidnappet av FARC-geriljaen i Colombia.

– Jeg jobbet tett med henne i tre og et halvt år, sier Lamprea.

For fire år siden flyttet han til Frankrike etter å ha blitt truet på livet i Colombia.

Sammen med hundrevis av andre støttespillere fikk Lamprea utløp for følelsene da Betancourt inntok podiet i Elyséepalasset.

– Mine kjære venner: Ingrid Betancourt, introduserte president Nicolas Sarkozy, og jubelen brøt ut.

– Det er de sterkeste følelsene jeg har hatt noen gang, sier Lamprea som senere ble hentet opp og klemt av Betancourt midt under mottakelsen i palasset.

Gledestårer

Fransk-colombianske Betancourt ble tatt imot av Sarkozy da hun ankom en militær flyplass utenfor Paris fredag ettermiddag.

– Sarkozy er en fantastisk mann. Han har kjempet for meg, sa hun og tok presidenten i hånden.

– Jeg skylder Frankrike livet mitt. Jeg er så glad for å være her, og jeg er lykkelig over å være i live, fortsatte hun.

Den 46 år gamle politikeren ble sammen med 14 andre gisler frigitt av den colombianske FARC-geriljaen onsdag Hun sier at hun ønsker å dele gleden hun føler med Frankrike.

Etter å ha takket alle for støtten og hjelpen, kom tårene. Da fortalte hun at hun hadde grått mye under fangenskapet.

– Men i dag gråter jeg av glede, avsluttet hun.

HYLLET: Ingrid Betancourt ble tatt imot av president Nicolas Sarkozy da hun ankom Frankrike fredag.
BENOIT TESSIER