Svensk politi har arrestert vel ti personer i Sverige og Luxembourg i kidnappingssaken, skriver avisen Expressen. Kidnappingsdramaet har av naturlige grunner blitt holdt skjult for den svenske offentligheten. Men etter at Erik Westerberg ble sluppet fri sent fredag, i god behold, avslører tabloidavisen Expressen lørdag dramaet over flere sider. Foreldreparet Lars og Birgitta Westerberg måtte ut med mellom 10 og 20 millioner svenske kroner for å få tilbake sønnen.

Kongelig omgangskrets

— Vi kjenner en ufattelig takknemlighet til alle som har vært innblandet og som har vært med på at dette fikk en lykkelig slutt, sier ekteparet, som sier at sønnen har hatt meget tunge døgn mens han ble holdt kidnappet.

Erik Westerberg er en av Sveriges rikeste ungdommer, og omgås blant annet samme vennekrets som de svenske kongebarna. 23-åringen er også tidligere skolekamerat med den svenske prinsessen Madeleine.

Truet med å drepe 23-åringen

Det var tirsdag morgen kidnapperne ringte til 23-åringens foreldre i Stockholm. - Vi har kidnappet deres sønn. Kontakter dere politiet, dør han, var den skremmende beskjeden foreldrene fikk. Foreldrene valgte likevel å gå til politiet med saken, samtidig som de selv fortsatte dialogen med kidnapperne. 23-åringen, Erik Westerberg, er sønn av Lars Westerberg som er direktør for firmaet Autoliv. Guttens onkel, Per Westerberg, leder den svenske nasjonalforsamlingens næringsutvalg.

Internasjonalt politiarbeid

Svensk politi har fått bistand av kolleger i flere land for å løse kidnappingssaken. En politikilde sier at de aldri var i tvil om at det dreide seg om en reell kidnapping.

Ved et tilfelle avspilte også kidnapperne et lydbåndopptak hvor 23-åringen svarte på spørsmål som guttens far hadde gitt kidnapperne.

Spørsmålene var av en slik karakter at det kun var 23-åringen som kunne svare på dem. Foreldrene sier til Expressen at de ikke så annen utvei enn å henvende seg til politiet selv om kidnapperne truet med å drepe deres sønn. - Vi hadde aldri klart dette på egen hånd, verken psykisk eller praktisk, sier Lars og Birgitta Westerberg.

(NTB)